Mõisamäng hakkab pihta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõis on üks nendest, kes ootab külalisi juba eeloleval pühapäeval.
Õisu mõis on üks nendest, kes ootab külalisi juba eeloleval pühapäeval. Foto: Elmo Riig

Külastusmänguks «Unustatud mõisad» on mõisad avatud neljal suvepäeval: 8., 22. ja 23. juulil ning 12. augustil. Viljandimaalt löövad tänavu kaasa Pärsti, Heimtali, Vana-Võidu, Õisu ja Kärstna. Üle Eesti ootab külalisi 29 mõisakompleksi, milles tegutseb või on kunagi tegutsenud kool.

«Haridusministeerium oli omal ajal mõisakoolide suhtes väga kriitiline,» rääkis üks mängu algatajaid Urmas Tuuleveski. «Näiteks Muugale heideti ette, et seal on sambad keset klassiruumi ja valgust ei ole piisavalt. Sageli oligi plaan mõisad kinni panna ja ehitada asemele silikaadist ja eterniidist koolimaja. Meie tahtsime teada anda seda, et tegelikult on just mõisates tegutsevates koolides unikaalsust ja identiteeti ning kui mõis kooli varjust välja tuua, võib seda kasutada õpetuslike ja kasvatuslike taotluste toetamiseks.»

Tuuleveski kinnitusel hakati mängu algusaegadel just selles suunas tegutsema. Tema hinnangul ei ole praeguseks mõisad enam koolide varjus, pigem on olukord suisa vastupidine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles