Tuleval aastal saavad riigi meistrid tammepuu motiiviga medali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aastal austasustatakse riigi meistrivõistluste paremaid erilise kujundusega medalitega.
2018. aastal austasustatakse riigi meistrivõistluste paremaid erilise kujundusega medalitega. Foto: EOK

2018. aastal tähistavad spordiorganisatsioonid Eesti Olümpiakomitee eestvedamisel ühiselt riigi 100. sünnipäeva, riputades iga ala parematele sportlastele kaela ühtse erikujundusega Eesti meistrivõistluste medali. Koos Eesti Vabariik 100 korraldusmeeskonnaga tehtud rahvahääletusel valisid spordirahvas ja fännid järgmise aasta medaleid kaunistama Eesti rahvuspuu tamme motiiviga kujunduse.

Kujundusvõistlusel sai valida kolme kavandi vahel, mis olid küll erinevad, kuid kandsid samu väärtusi: rahvuslikkust, traditsioone, järjepidevust. Spordirahva ja fännide seas korraldatud hääletuse tulemusena pälvis ülekaalukalt suurima toetuse Eesti puude kuninga ehk tammepuu motiive kandev medal, mis jääb sportlastele meenutama nende medalivõitu Eesti meistrivõistlustel juubeliaastal.

Hääletusel osales ligi 2000 inimest ja võidutöö pälvis 53 protsendi hääletanute toetuse. Medalikujunduse autor on Eesti Vabariik 100 kujunduspartner loovagentuur Identity.

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul on Eesti meistrivõistluste medalitele ühtse kujunduse loomine üks spordirahva suuremaid ettevõtmisi riigi sajanda aastapäeva tähistamiseks.

EV100 korraldusmeeskonna juhi Jaanus Rohumaa hinnangul on konkursi võitnud kujundus ilus, lihtne ja eriline. «Tamm sümboliseerib tugevust, vastupidavust, järjepidevust ehk kõike seda, mis on spordis oluline,» mõtestas medali kujunduse olemuse lahti Rohumaa.

Eesti meistrivõistlusi eri vanuseklassides korraldavad 67 spordialaliitu. Kokku antakse Eestis igal aastal välja ligikaudu 20 000 meistrivõistluste medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles