Juhtkiri. Garantii ja motivatsioon

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eelmise nädala lõpp tõi uudise, et Ando Kiviberg ei jätka sügisel Viljandi linnapeana. Lühidalt öeldes esitas IRL-i kuuluv Kiviberg erakonna esimehele Helir-Valdor Seedrile tingimuse, et ta on nõus olema linnapeakandidaat juhul, kui talle tagatakse 2019. aasta kevadel pääs riigikokku. Sellist garantiid Seeder ei andnud. Edasist me juba teame.

Mida me ei tea, on see, kas nõnda sirgjoonelise soovi esitamine Eesti poliitikas on erandlik. Helir-Valdor Seeder kinnitas Sakalale, et tema pole erakonnajuhiks oldud aja jooksul teist säärast pöördumist saanud, kuid teadupärast on ta ametis olnud üsna lühikest aega. Võimalik, et niisuguste tingimuste seadmine on tavalisem, kui arvatagi oskaks.

On kuidas on, aga inimlikult võib Ando Kivibergi käiku mõista. Elukutselise poliitiku tulevik püsib paratamatult savist jalgadel. Püüdlused oma jalgealust kuidagi kindlamaks muuta on seda silmas pidades arusaadavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles