Minister lubab Viljandil ühistuga maatükke vahetada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe tee 30 kinnistu drooniga vaadatuna.
Männimäe tee 30 kinnistu drooniga vaadatuna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm kuud kestnud arutelu järel lubas keskkonnaminister vahetada Viljandi linnal Männimäe kaugemas otsas paikneva tühja kinnistu kesklinnas asuva maatüki vastu. Äärelinna tahab Viljandi Tarbijate Ühistu rajada kaubanduskeskuse ning kesklinnas on vaja parklaruumi.

Kui linn maatükki ühistult küsima läks, oli see kavandatud veekeskuse tarbeks, vahepealsed arengud on aga mõtteid muutnud ja nüüd tahetakse seda krunti autodele. Tulevasse parklasse peaks mahtuma vähemalt 50 autot.

Kui linn annab enda poolt 6642 ruutmeetri suuruse kinnistu aadressil Männimäe tee 30, siis vastu saadava maatüki suurus pole täpselt teada. Viljandi Tarbijate Ühistu (VTÜ) juhatuse esimehe Priit Aule seletusel vahetatakse maatükke nende rahalisest väärtusest lähtudes. Et kesklinnas maksab maa rohkem kui äärelinnas, annab VTÜ vastu väiksema tüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles