Soomaa vikatimeheks pürgis ka kolm naist ja sakslane

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul, kui pikema unega inimesed alles põõnasid, välkus Soomaal Tipu külas juba 16 vikatit – kümnendat korda korraldatud võistluse pani kinni Madis Mutso, kes on ka varem Soomaa vikatimehe tiitlit kandnud.

Ka 2010. aastal võitnud Madis Mutso ütles, et on alati kas pealtvaataja või kohtunikuna kohal olnud, aga et tänavu oli juubeliaasta, siis kutsuti kõik varasemad võitjad niitma. «Võistelda on kihvtim, sest otsustada on raske,» tunnistas mees. Näiteks on just temal tulnud välja kuulutada võitja, kui teised kohtunikud on jäänud kahe vahele. Seekord oli otsustamine eriti raske, sest võistlustules oli neli varasemat võitjat.

2015. aasta võitjal Väino Luigel, kes tähistas eelmisel päeval oma 65 aasta juubelit, läks töö natuke rappa ja ta pidi seekord leppima viienda kohaga. Luik tõdes, et talle ühest tiitlist täiesti piisab ja ta ei tulnudki võitma. Ta vaatas aga hindava pilguga üle esimest korda Soomaale vikatiga niitma tulnud Tänassilma külavanema Mait Siiruse töö. «Arenguruumi on, paar-kolm korda veel käib, siis on esikoht käes,» märkis ta. Siirus, kes oli endale kuusepuust vikati valmistanud, aasis omakorda teda, öeldes, et enne, kui Väino tema vikatit katsetas, tegi see palju paremat tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles