Puust ja punaseks. Mida Viljandi raekoja pargis muudetakse?

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikad: Kalvi Märtin, Malle London

​2014. aastal uuendatud Viljandi raekoja esist parki ootab taas renoveerimine, sest linn otsustas kasutada riigi pakutavat võimalust küsida toetusraha lipuväljakute korrastamiseks. Linn paneb lähikuudel tehtavasse töösse 10 324 eurot, riik annab omalt poolt 28 988 eurot juurde.

Teatavasti on linnavalitsuse otsus pälvinud kriitikat, sest algul oli kavas maha võtta kaks 1991. aastal kasvama pandud hõbekuuske, mida on jõulude ajaks tuledega ehitud. Pahameele tekkides otsustas linn muuta projekti nii, et sümboolse tähendusega puud jäävad alles. Küll aga on linnajuhid lükanud olukorda kommenteerides ümber arvamuse, et esialgne otsus, mis nägi ette kuuskede raiumise, sündis pikemalt mõtlemata. Linnapea Ando Kiviberg on selgitanud, et raiumisettepaneku tegi linnale haljastuskomisjon, kes lähtus tõigast, et omal ajal liiga lähestikku istutatud puud on kiivas ja osa nende võrast kuivanud. Samas ei ole karta, et nendega veel nii pea midagi hullu võiks juhtuda.

Kriitikud on osutanud ka tõsiasjale, et raekoja parki uuendati alles paari aasta eest, ning seepärast vaatas Sakala koos abilinnapea Kalvi Märtiniga eesootavate tööde plaani, et saada täpne ülevaade sellest, mida riigi toetusraha abil muudetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles