Fotod: Viljandi kesklinn oli hirmsates leekides (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel kella 1 paiku said päästjad väljakutse Viljandi kesklinna, kus põlesid puukuurid. Lahtine tuli võimutses pubi Suur Vend taga mitmekorruselise maja kõrgusel, seades ohtu ümberkaudsed elumajad ja parklas seisvad autod.

Häirekeskusele teatati kell 00.58, et Viljandis Turu tänaval põlevad puukuurid. Päästjate saabudes olid kuurid lausleekides ja leegid ohustasid lähedal asuvaid elumaju. Tulekahju leviku ohu ja suitsu tõttu evakueeriti ümberkaudsetest elumajadest elanikud.

Saanud neljanda taseme väljakutse, kihutasid sündmuskohale kõik Viljandimaa päästjad, lisaks tuletõrjujad Türilt ja Põltsamaalt.

Kuigi kohalike sõnul kasutasid ühte kuuri peavarju saamiseks kodutud, ei saanud esialgsetel andmetel keegi vigastada. Elumajad ja söögikoht õnnestus päästa. Kuurides elektrivoolu sees ei olnud. Seda, millest tulekahju alguse sai, päästjad öelda ei osanud.

Inimesed kogunesid autodega turu parklasse toimuvat jälgima. Osa rääkis, et oli suitsupilve näinud mitme kilomeetri kaugusel linnast.

Lähedal elav naine ütles, et pidas praksuvat tuld esialgu ilutulestikuks, aga kui välja läks, siis sai aru, et midagi tõsist on juhtunud. Päästjad jahutasid veega ümberkaudseid elumaju ja evakueerisid neist elanikke. Esimesena sündmuskohale jõudnud uudistajad aitasid lükata eemale sõiduautosid, et nende süttimist ära hoida.

Tulekahju levik õnnestus piirata kell 1.55 ja elumajad ei süttinud. Põleng kustutati lõplikult kella 5.48ks. Täpsustatud andmetel hävis tules kaheksa puukuuri ja üks sõiduauto. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles