Trimmer pole vikatit kuurist välja tõrjunud

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunikud ei hinda niitmiseks kuluvat aega, vaid niitmise kvaliteeti. 2013. aasta võitja Aimar Arro selja taha jäid ühtlane heinakaar ja puhas maa.
Kohtunikud ei hinda niitmiseks kuluvat aega, vaid niitmise kvaliteeti. 2013. aasta võitja Aimar Arro selja taha jäid ühtlane heinakaar ja puhas maa. Foto: Olga Korts

​Sel laupäeval saavad kõik huvilised võtta kätte luisu ja vikati, et Soomaal teistega võidu heina niita. Trimmer pole vikatiga niitmise tava eestlaste mälust välja lõiganud ning oma oskusi oodatakse «Soomaa vikatimehe» võistlusel proovile panema ka alla kahekümneseid mehi ja naisi. 

Võistluse peakorraldaja Tõnis Kortsu hinnangul on ka tänapäeval nõudlust korralike vikatite ja hea niitmisoskuse järele. «Korralikes ehituspoodides on vikatid veel müügil, järelikult neid ikka kasutatakse,» lausus Korts. 

Ta arvab, et noortele on rohkem kui tuhandeaastase ajalooga riist tuttav tänu vanavanematele. «Suvel käivad noored maal vanaema juures, seal on vikat ikka olemas,» rääkis Korts. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles