Vana aktsiisimääraga alkoholi võib müüa laovaru lõppemiseni

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu
Õlu Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi laupäevast tõuseb tänavu teist korda lahjade alkohoolsete jookide aktsiisimäär, võib vana aktsiisimääraga tarbimisse lubatud alkoholi jaekauplustes müüa seni, kuni varud otsa saavad või toote «parim enne» kuupäev saabub.

Otsest ajalist piirangut vana aktsiisimääraga alkoholi müümiseks ei ole, ütles rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Liisi Poll BNS-ile. Ainus piirang on konkreetse joogi säilivuskuupäev, lisas ta.

Laupäevast tõuseb käesoleval aastal teist korda alkoholi aktsiisimäär. Õlle aktsiisimäär kerkib 70 protsenti, 15,52 sendini mahuprotsendi kohta liitrist. See tähendaks, et keskmiselt võiks pooleliitrise õlle hind kallineda keskmiselt 1,30 euro tasemele.

Kuni 6-mahuprotsendilise etanoolisisaldusega veini ja kääritatud joogi aktsiisimäär liitri kohta tõusis veebruaris 53,41 sendini ja juulis kasvab see 77,44 sendini.

Kangema alkoholi aktsiisimäär juulist ei tõuse. Veebruaris tõusis rohkem kui 6-mahuprotsendilise etanoolisisaldusega veini ja kääritatud joogi aktsiisimäär liitri kohta 111,98 sendilt 123,18 sendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles