Malevas jätkub tööd kontserdi korraldamisest rohimiseni

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaja Kortsu, Johanna Jaansoni ja Anna Kateriina Mathilde Asu tööpäev oli lõunaks läbi. Linnamalevlased koos koolimajas ei ööbi, vaid suunduvad oma koju puhkama.
Taaja Kortsu, Johanna Jaansoni ja Anna Kateriina Mathilde Asu tööpäev oli lõunaks läbi. Linnamalevlased koos koolimajas ei ööbi, vaid suunduvad oma koju puhkama. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Mõned töömalevlased lähevad sel suvel kontserdituurile, teised tassivad puid ja kolmandad nokivad kõnniteekivide vahelt umbrohtu. Rahateenimine pole malevlaste peamine eesmärk ning välismaalased tulevad Viljandimaale puid laduma suisa tasuta.

Võhma vabaajakeskus toob augustis malevasse kokku korraga kaks rühma. Noorema seltskonna peaülesandeks saab esinemiskavade kokkupanek ja ettekandmine lähemates vanadekodudes. 

«Meie 8–12-aastased käivad nii-öelda tuuritamas kohalikes hoolekandeasutustes. Nad saavad esinemis- ja planeerimiskogemuse ning publik loodetavasti tuju heaks,» rääkis noorsootöö spetsialist Tiina Tart. Esinemiskava sisu oleneb sellest, mida keegi oskab. «Eks see kava koosne ilmselt laulust ja tantsust ning alati on meile gruppi sattunud ka mõni niinimetatud kloun, kes kõik naerma suudab panna,» lausus Tart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles