Kuusepaar jääb alles (3)

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1991. aastal istutatud hõbekuuskedest on saanud linnapea Ando Kivibergi tõdemust mööda sümboolse väärtusega jõulupuud. Seetõttu otsustas linnavalitsus need kasvama jätta.
1991. aastal istutatud hõbekuuskedest on saanud linnapea Ando Kivibergi tõdemust mööda sümboolse väärtusega jõulupuud. Seetõttu otsustas linnavalitsus need kasvama jätta. Foto: Marko Saarm

​Viljandi linnavalitsus otsustas eile, et kaks raekoja pargi hõbekuuske, mis kavatseti lipuväljaku uuendamiseks maha võtta, jäävad siiski kasvama.

«Lipuväljaku projekti elluviimise seisukohast ei ole seal asuva kuusepaari langetamine vältimatu,» ütles Viljandi linnapea Ando Kiviberg. Sama sõnumiga esines ta juba eelmisel nädalal, kui teatavaks saanud raiumisplaani suhtes tõusis pahameeletorm. Teiste seas väljendasid oma vastuseisu endine abilinnapea Malle Vahtra, endine peaarhitekt Laur Pihel ja minevikus mõlemat ametit pidanud arhitekt Ülo Stöör. Viimasena nimetatu meenutas leheveergudel, et kõnealused puud, mis on aastaid jõulude ajal kaunistusi kandnud, istutati 1991. aastal just selleks, et pühade ajal oleks, mida ehtida.

Ando Kiviberg oli hõbekuuskede kadumise otsustanud linnavalitsuse istungi ajal puhkusel, kuid asus teemat pärast pahameele tekkimist uurima ja sai oma sõnul kiiresti selgeks, et projekti on võimalik muuta nii, et hõbekuused jäävad alles. Eile selgitas ta, et plaan puud maha võtta ei sündinud pealiskaudselt ning linnavalitsus lähtus haljastuskomisjoni hinnangust, mille kohaselt pole kuuskede seisund kiita: liiga lähestikku istutatud puud on kiivas ja osaliselt kuivanud võraga. Samas pole Kivibergi kinnitusel karta, et lähiaastatel võiks nendega midagi hullu juhtuda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles