Juhtkiri. Kas kukub või rebeneb?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Isamaa ja Res Publica Liidu olukorda võib võrrelda kiivas ja hõreda Jenga mängu torniga. Inimesed vaatavad asja ühe ja teise nurga pealt ning analüüsivad kõva häälega, millal tuleb lõpp. Asi on jõudnud juba nõnda kaugele, et pärast iga järgmist käiku kostab hüüatusi: «Nüüd kukub kokku!» Tõsi, seniajani ei ole kõigest hoolimata kukkunud.

Eile läks taas elavaks aruteluks. Oli ka põhjust, sest ühe ropsuga tõmmati torni alumisest otsast ära kaks klotsi: erakonnast lahkumisest teatasid alles hiljuti IRL-i esimehe kohast lahti saanud Margus Tsahkna ja selle partei üks paremini tuntud nägusid Marko Mihkelson. Nende sõnul pole IRL juba mõnda aega enam see, mis kunagi oli, ega esinda nende vaateid.

Eesti praegune valitsus püsib teadupärast kolmel erakonnal: lisaks IRL-ile ka Keskerakonnal ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal. Olukord, kus koalitsiooni ühe tugitala seisund on selline nagu kirjeldatud, seab valitsuskabineti tuleviku mõistagi löögi alla. Ent siinkohal ei tohi unustada, et endiselt on kriisis ka valitsuse juhtpartei Keskerakond. Kui IRL on justnagu Jenga torn, siis Keskerakonna lugu meenutab ehk Piñatat: kirju sisuga paber­elukat tabavad üha uued hoobid, mis ähvardavad selle lõhki lüüa. Eilne Postimees kirjutas, et väidetavalt teatab Keskerakonna looja Edgar Savisaar lähipäevil kohalikel valimistel oma nimekirjaga kandideerimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles