Noorte tantsupeo plaadil annavad tooni Viljandiga seotud artistid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vabarna
Sandra Vabarna Foto: Elmo Riig / Sakala

Valmis sai XII noorte tantsupeol «Mina jään» kõlava muusikaga plaat «Lood ja laulud». 26 plaadile salvestatud lugu esitavad armastatud Eesti solistid, kelle muusika saatel ligi 8500 tantsijat ja võimlejat ka 30. juunil ja 1. juulil XII noorte tantsupeol tantsima hakkavad.

Ilmunud plaadil ja ka tantsupeol kõlavaid lugusid esitavad solistid Sandra Vabarna, Eeva ja Villu Talsi, Liisi Koikson, Mari Kalkun, Lenna Kuurmaa ning ansamblid Vägilased, Svjata Vatra, Paabel ja teised.

Tantsupeo muusika viib kuulaja läbi nelja aastaaja nagu seekordne etenduski. Enam kui veerandsajast plaadile jõudnud muusikapalast seitse on kirjutatud Maian Kärmas spetsiaalselt XII noorte tantsupeoks. Lisaks uudisloomingule leiab plaadilt ka varasemast tuttavaid viise, mis saanud uue ja värske kuue. Üheks selliseks on näiteks Eeva Talsi sisse lauldud Jaan Tätte «Ojalaul».

«Tantsupeo muusika roll on olla tantsu teenistuses. Kui tantsupeo lugu räägib aastaaegadest ja nende vaheldumisest, siis peab ka muusika sellega kaasa liikuma, olema kord külm ja lumine ning siis jälle soe ja vihmane,» ütles Maian Kärmas. Seetõttu soovitab ta kuulata plaati kui tervikut, rännakut läbi aastaaegade.  

Tantsupeo plaate saab osta peonädalast suurematest raamatu- ja plaadipoodidest. Plaadid on peo ajal müügil nii Kalevi staadionil kui ka Tallinna lauluväljakul.

XII noorte tantsupidu on saanud inspiratsiooni Koidu ja Hämariku muistendist. Konkursi teel tantsupeo laulvateks peategelaste valitud noorte ning vanaisa rollis oleva Ivo Linna ülesandeks on jutustada lauldes lugu, mis räägib Koidu ja Hämariku kasvamisest ning vanaisalt saadud kullakera hoidmise vastutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles