Soomaa teemaplaneering sai valmis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvesi Soomaal Sonni talus
Suurvesi Soomaal Sonni talus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa maakonnaplaneeringu Soomaa piirkonna teemaplaneering võeti vastu Viljandi maavanema korraldusega ja saadeti avalikule väljapanekule. Teemaplaneering on koostatud koostöös Pärnu maavalitsusega.

Teemaplaneeringu eesmärk on mitmekülgse ja valikvõimalusi pakkuva elukeskkonna kujundamine ning  kohalike inimeste elu- ja majandustegevuse soodustamine Soomaa piirkonnas. Määratud on ruumilise arengu põhimõtted ja prioriteedid, olulisemad sotsiaalse ja tehnilise taristu objektid, maa- ja veealade kasutamistingimused rahvuspargis.

Planeeringus keskendutakse transpordi ja kohalike teenuste kättesaadavusele, teede ja sildade seisukorrale, turismile, puhkealadele ja matkaradadele, elektri- ja internetiühenduste kättesaadavusele ning elanike turvalisuse tagamisele. Ühtlasi antakse ka hinnang rahvastiku muutustele ning näidatakse võimalusi vanade talukohtade kasutusele võtmiseks rahvuspargis.

Teemaplaneeringu avalik väljapanekuga saab tutvuda 2. augustini. Soomaa teemaplaneeringu materjalid on kättesaadavad Viljandi maavalitsuse veebilehel.  

Avaliku väljapaneku ajal saab paberkandjal planeeringumaterjalidega tutvuda tööpäeviti Viljandi maavalitsuse arenguosakonnas, Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses Kõrtsi-Tõramaal ja Tipu looduskoolis Kõpu vallas Viljandimaal.

Kogu avaliku väljapaneku kestel on kõigil õigus esitada kirjalikke ettepanekuid, küsimusi ja vastuväiteid planeeringulahenduse kohta. Teemaplaneeringu avalikud arutelud on 28. augustil kell 15 Viljandi maavalitsuse III korruse nõupidamiste saalis, 29. augustil kell .00 Pärnu maavalitsuse V korruse saalis ja 30. augustil kell 15 Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses Kõrtsi-Tõramaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles