Ugala publik valis oma lemmikud

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Mändla lavastuse „Soo“ proovis.
Kairi Mändla lavastuse „Soo“ proovis. Foto: Heigo Teder/Ugala

Ugala teatris kuulutati suvelavastuse «Gogoli disko» viimase etenduse lõpuaplausi järel välja publikupreemia Kuldõun tänavused laureaadid.

Parimaks lavastuseks valis publik suurejoonelise vabaõhulavastuse «Kõrboja perenaine», mille lavastas Vallo Kirs ning kus tegi kaasa üle 30 näitleja. Lavastust «Kõrboja perenaine» mängitakse Vargamäel sel suvel augustis veel 15 korda.

 Parimaks kunstnikuks hindas publik Kairi Mändla, kelle visiooni järgi valmis «Soo» poeetiline lavamaailm. Kairi Mändla kandideeris tänavu sama töö eest ka Eesti teatri aastaauhindadel kui parim kunstnik.

Parimaks meesnäitlejaks hääletas publik Aarne Soro (Juss ja Madjak lavastuses «Soo», Lõvi lavastuses «Võlur Oz», Don Luis lavastuses «Nähtamatu daam»). Duubelrolli Juss ja Madjak eest oli Aarne Soro nomineeritud ka Eesti teatri aastaauhinnale kui parim meeskõrvalosatäitja.

Parima naisnäitleja tiitli sai Klaudia Tiitsmaa (Metskass ja Õunake lavastuses «Soo», Hernehirmutis lavastuses «Võlur Oz», Donja Beatriz lavastuses «Nähtamatu daam»). Klaudia Tiitsmaa valiti publikulemmikuks kolmandat aastat järjest.

 Publikulemmikutele anti üle Kuldõuna nimetust kandvad auhinnad, mis sel korral valmisid Ugala suure lava nöörpööningu puitdetailidest, mis pärinevad aastast 1981.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles