Ugala pani punkti viimase veerandsajandi edukaimale hooajale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala katusekontsert tõi vaatamata jahedale ilmale kokku tuhandeid inimesi.
Ugala katusekontsert tõi vaatamata jahedale ilmale kokku tuhandeid inimesi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ugala teatris etendus täna viimast korda suvelavastus „Gogoli disko“ ning ühtlasi sai punkti teatri 97. hooaeg, millesse mahtusid publikurohke suvi Vargamäel, hüvastijätt ajutise black box´iga ja renoveeritud teatrimaja avamine. Teatri turundusjuht Mari Nurk ütles, et sündmusterohke 12 kuu jooksul on Ugala etendusi vaadanud 77 010 inimest.

„Rohkem kui 25 aastat ei ole Ugala teatris sellist publikuarvu nähtud,“ rääkis Nurk. „Viimati juhtus see murrangulisel 1991. aastal, kui Eesti taasiseseisvus ja Ugalas sündis teiste lavastuste kõrval Elmo Nüganeni „Armastus kolme apelsini vastu“.“

Nurk lisas, et Ugala teater on lisaks etendustegevusele korraldanud hooaja jooksul erisündmusi, millest on osa võtnud rohkem kui tuhat piletiga külalist ning paar tuhat inimest, kes osalesid tasuta kogukonnaüritustel. 

„See kõik teeb kokku üle 80 000 inimese, kes on nautinud Ugala teatri tegemisi viimase 12 kuu jooksul kõikvõimalikes kultuurilistes vormides, olgu selleks etendustegevus, kontsert, teatrikino, näitus, häppening või muu vorm,“ rääkis Nurk.

Oma 97. hooajal andis Ugala 281 etendust ning esietendus 10 uuslavastust, millest kuus nautisid publiku erakordset poolehoidu, kandes kogu hooaja vältel silti „välja müüdud“: suurejooneline vabaõhulavastus Vargamäel „Kõrboja perenaine“, arktiline triller „Sätendav pimedus“, humoorikalt teraapiline „Emadepäev“, mõõga- ja mantlikomöödia „Nähtamatu daam“, „Vai-vai vaene Vargamäe ehk „Tõde ja õigus“ lastele“ ning publiku päid pööritav „Gogoli disko“.

„Erakordse aasta kõige tormilisemaks kuuks kujunes märts,“ lisas Nurk. „Teatriaasta üks oodatumaid sündmusi – renoveeritud Ugala teatrimaja avamine 18. märtsil – kujunes nii publikule kui teatrirahvale soojaks taaskohtumiseks punasest tellisest majaga ja ka üksteisega. Pärast 13 kuud kestnud renoveerimistöid, mille käigus läbis kogu maja totaalse uuenduskuuri alates uuesti laotud välisseintest kuni uute punaste suure saali toolideni, oli maja taas inimestest pungil. Üks suuremaid muudatusi pärast renoveerimist on teatri võimekus mängida etendusi korraga kahes saalis, nii suures kui ka väikeses.“

Kõigest nädal aega pärast renoveeritud teatrimaja avamist kogunes Eesti teatrirahvas Ugalasse, et tähistada teatripäeva. Teatriauhindade gala, mille lavastas Tanel Ingi, jõudis ERRi vahendusel rohkem kui 165 000 vaatajani.  Kevadel käis Ugala uues majas keskmiselt 460 inimest päevas, kui jätta välja puhkepäevad. Esimese kahe kuu jooksul käis Ugala teatrimajas rohkem rahvast kui terve aasta jooksul Ugala black box´is 2016. aastal.

Pärast suvepuhkust naaseb Ugala Vargamäele, et anda veel 15 „Kõrboja perenaise“ etendust. 98. hooaeg avatakse 16. septembril kahe lavastusega: ühel päeval esietenduvad Saša Pepeljajevi visuaalteatri lavastus „Primavera Paunveres“ ja Läti lavastaja Valters Silise kontorimuusikal „Nagu Soomes, aga veel parem“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles