Juhtkiri. Jaan on jaan

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Miks antakse riigipühad inimestele vabaks? Eks ikka selleks, et tähtsat päeva saaks kenasti tähistada. Tööst prii päev loob selleks võimaluse. Eriti hubaselt väikeses Eestis, kus jõuab ühe päevaga kas või riigi teises servas süüdatavale jaanitulele sõita.

Viimastel päevadel on leidnud kõlapinda idee muuta seadust nii, et edaspidi antaks inimestele vaba päev ka siis, kui riiklik tähtpäev langeb nädalavahetusele. Vastavasisuline algatus on ringelnud ka Toompea koridorides, kuid riigikogu põhiseaduskomisjon lükkas selle esmaspäeval tagasi. Eesti ametiühingute keskliit leiab seevastu, et lisapuhkepäevi on meil vähe.

Ent isegi kui kirjeldatud ettepanek kõlab meeldivalt, ei muutu tõik, et riiklike pühade tõttu antavate vabade päevade loogikaga see kokku ei kõla. Veel kord: osa kuupäevi on märgitud kalendris punasega selleks, et just neid päevi tähistada. Jaanipäev on jaanipäev nii kolmapäeval kui pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles