Inkassofirma aitab raamatuid tagasi saada

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu kodu on raamatukogu. Viivist on võimalik tasuda teeninduslettides ja pangaülekandega Viljandi linnaraamatukogu arvelduskontole, mille leiab asutuse kodulehelt.
Raamatu kodu on raamatukogu. Viivist on võimalik tasuda teeninduslettides ja pangaülekandega Viljandi linnaraamatukogu arvelduskontole, mille leiab asutuse kodulehelt. Foto: Elmo Riig

​Maikuust hakkasid inimesed, kel on vähemalt pool aastat Viljandi linnaraamatukogusse raamat tagasi viimata, saama inkassofirmalt kirju. Märtsi keskel oli raamatukogul 893 võlglast, kelle käes on raamatud olnud kõige rohkem kümme aastat. «Kui levis info, et võlgnikega hakkab tegelema inkassofirma, likvideerisid paljud oma võlgnevuse,» ütles raamatukogu direktor Reet Lubi. «Nad avastasid, et raamatud neil tõesti kodus vedelevad, ja tõid need tagasi.»

Linnaraamatukogu andis inimestele eesootavast sammust mitmel pool teada ning edastas mai lõpus inkassofirmale rohkem kui 60 inimese võlgnevused. Neil olid raamatud tagastamata juba üle kolme aasta.

«Kolm aastat on pikk aeg, selle jooksul jõuab raamatu kohe mitu korda läbi lugeda,» lausus Lubi. «Nende hulgas on erinevaid raamatuid. On menukeid ning on ka kitsa valdkonna teatmeteoseid, millest ei ole kordustrükke, nii et meil pole võimalik ka uusi osta. Väga palju on koolis kohustuslikku kirjandust, nii kodumaist kui välismaa klassikat ehk siis täpselt neid raamatuid, mida inimesed soovivad ja vajavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles