Karksi-Nuia motomees läbis Austria rauakaevanduses ränga katsumuse

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm kanget eestlast Austria rauamäe otsas. Karksi-Nuia Racing Teami mees Ragnar Valdstein (vasakul) ning Rannar Uusna ja Aare Pere läbisid Austrias maailma ühe raskema hard enduro võistluse «Erzbergrodeo». Kõik nad pääsesid enam kui 2000 startinu hulgast lõppsõitu. Parima tulemuse tegi Rannar Uusna, kes tuli 52. kohale.
Kolm kanget eestlast Austria rauamäe otsas. Karksi-Nuia Racing Teami mees Ragnar Valdstein (vasakul) ning Rannar Uusna ja Aare Pere läbisid Austrias maailma ühe raskema hard enduro võistluse «Erzbergrodeo». Kõik nad pääsesid enam kui 2000 startinu hulgast lõppsõitu. Parima tulemuse tegi Rannar Uusna, kes tuli 52. kohale. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel ühel maailma raskemal enduurovõistlusel, Austrias Erzbergi rauakaevanduses asetleidnud hard enduro võidukihutamisel «Erzbergrodeo» suutis tsiklisõitu hobina harrastav Karksi-Nuia Racing Teami esindaja Ragnar Valdstein etteantud ajalimiidi piires läbida 25 kontrollpunktist kaheksa ja sai 500 startinu seas rahuldust pakkuva 381. koha.

Erzbergi rauamaardlas peetakse hard enduro võistlust juba 1995. aastast. Selle raskustasemest saab ehk kõige paremini aimu, kui mõelda korraldajate eesmärgile, et finišisse jõuaks vaid üks mees. Tavaliselt ongi see eesmärk saavutatud, kuid tunamullune sõit andis märku, et sõitjad hakkavad raskete oludega harjuma. Toona lõpetas distantsi ajalimiidi piires neli võistlejat, mis tähistas uut lõpetajate arvu rekordit.

Tänavu oli lõpuni vastu pidanuid ja aega löönud võistlejaid juba 25. Sealjuures tasub märkida Ragnar Valdsteini kinnitatut, et võistlusrada oli kõigi aegade raskeim. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles