Süüria pagulaste korter on Viljandis taas tühi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisena Viljandisse jõudnud Süüria sõjapõgenikud asusid elama samasse korterisse, kust veebruaris olid lahkunud nende saatuse- ja rahvuskaaslased. Privaatsuse huvides ei avalda Sakala korteri asukohta. Pilt on illustratiivne.
Teisena Viljandisse jõudnud Süüria sõjapõgenikud asusid elama samasse korterisse, kust veebruaris olid lahkunud nende saatuse- ja rahvuskaaslased. Privaatsuse huvides ei avalda Sakala korteri asukohta. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Kui esimene Viljandisse elama saadetud Süüria perekond pidas siin vastu ligi viis kuud, siis teine perekond lahkus juba mõnenädalase peatuse järel. Mõlemal juhul oli sihtriik Saksamaa.

Mai alguses saabus Männimäe kortermajas esimesest Süüria perekonnast tühjaks jäänud korterisse teine samast riigist pärit sõjapõgenike perekond. Linnavalitsuses alustati seepeale kohe ettevalmistusi, et korraldada tulijate suvi nii, et nad saaksid keeleõppe ja kohalikku ellu sulandumisega alustada kohe ega peaks ootama uue õppeaasta algust. Mai lõpuks oli perekond aga korterist kadunud ja teadaolevalt Saksamaale sõitnud.

«Uut perekonda ei ole Viljandisse seni saadetud,» lausus Viljandi abilinnapea Janika Kivistik. Varasem praktika on näidanud, et linnavalitsus saab teate kvoodipõgenike saabumise kohta kolm-neli päeva varem. Korteri muretseb saabujatele riigi palgatud maakler ning linna ülesanne on tagada saabuvatele lastele kooli- ja lasteaiakoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles