Suvekohvik Ingel avab terrassikontsertide hooaja

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Sadam ja Tõnu Laikre avavad Pilistveres Ingli suvekohvikus kontsertide hooaja.
Marek Sadam ja Tõnu Laikre avavad Pilistveres Ingli suvekohvikus kontsertide hooaja. Foto: Piret Laikre

Täna kell 20 esinevad Pilistvere suvekohvikus Ingel Marek Sadam ja Tõnu Laikre, avades sellega ühtlasi kohviku terrassikontsertide hooaja. 

Pilistvere Andrease koguduse vaimuliku Hermann Kalmuse sõnul osaleb Ingli suvekohviku projektis 16 noort. "Nad ei käi seal lihtsalt tööl, vaid see on töökasvatusprogramm ja kogemusõpe. See on noorte sotsiaalettevõtlus," rääkis Kalmus. 

Kohvik ei teeni ka kasumit, vaid teenitud raha läheb noorte koolitamiseks ja väljasõitudeks. Esinejad küll ei tule tasuta, kuid Kalmus ütles, et nad küsivad kohvikult teistsugust summat kui tavapäraselt, sest kohvik on tegu sotsiaalne projekt. 

Marek Sadam lausus, et läheb sinna Tõnu Laikrega esinema juba kolmandat korda. "See on meile kuidagi omaseks saanud," lausus Sadam. "Kui ma alustasin uuesti sellise muusika tegemist, siis need esimesed paigad, kus esinesin, muutusid justkui sõbrakohtadeks."

Ta pidas ka kohviku ettevõtmist kauniks ning et ta on seal asjatavate noortega varem kohtunud, on Pilistvere muutunud talle tähtsaks kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles