Nädala kestev lõpupidude hooaeg lõpeb jaanide eel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhikool sai läbi. Läinud nädalavahetusel said lõputunnistuse 440 noormeest ja neidu. Sel nädalal on gümnaasiumide lõpuaktused.
Põhikool sai läbi. Läinud nädalavahetusel said lõputunnistuse 440 noormeest ja neidu. Sel nädalal on gümnaasiumide lõpuaktused. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Kitzbergi gümnaasiumi direktor võttis suure riski, kui sättis abiturientide lõpuaktuse 17. juuni pärastlõunale. Risk õigustas end, sest viimane riigieksami tulemustega lõputunnistus tuli printerist välja kolm minutit enne pidulike ürituste algust ning Karksi valla noored said endale tõenäoliselt ilusaima ilmaga lõpupeo.

Kui teised maakonna gümnaasiumid otsustasid lõpuaktuse lükata turvaliselt jaaninädala keskele, enamasti 22. juunile, siis Karksi-Nuias asuv kool tahtis nii põhikooli kui gümnaasiumi lõpupeo ühel päeval ära pidada. Seda hoolimata asjaolust, et riigieksamite tulemused ja tunnistused pole alati 17. juuniks selgunud.

«Hinded tulid reedel,» ütles Kitzbergi kooli direktor Jaak Israel. «Aga siis ilmnes ka esimene tõrge.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles