Kaks suurepärase hüppevõimega lammast pagesid aedikust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad Viljandi lossimägedes.
Lambad Viljandi lossimägedes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi politsei sai laupäeva varahommikul teate, et kaks lammast on lossimägede nõlvale rajatud aedikust välja pääsenud ja ümbruskonda hulkuma läinud.

Politsei otsis seepeale üles loomade omaniku, kuid too oli lambad selleks ajaks juba kinni püüdnud ja tarandikku tagasi viinud. Omanik kinnitas politseinikele, et aiast väljapääsenud lambad ei kujuta endast inimestele ohtu.

Viljandi linnavalitsuse haljastuse eksert Liisi Preedin nentis, et 27 lossimägede nõlval elava lamba seas on kaks sellist looma, kes on erakordselt hea hüppevõimega. «Keegi neid sealt lahti päästmas ei käi, vaid nad hüppavad ise aiast üle,» sõnas Preedin. Tema kinnitusel on kaht lammast tulnud varemgi aeda tagasi ajada, sest nad on sealt plehku pannud. «Mõtleme praegu, kuidas tarandikku turvalisemaks muuta.»

Preedin kinnitas, et inimesed on lammaste suhtes olnud vastutustundlikud ning keegi pole neile liiga teinud ega neid aiast välja päästmas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles