Päästjad võitlesid uputuse vastu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitut uppumisohtu sattunud Mustla majapidamist üritasid teisipäeva õhtul päästa nii kohalikud elanikud kui tuletõrjujad, kuid ohu likvideeris lõpuks kohale sõitnud ekskavaator.

Mustlas Välja tänaval hakkas veetase nädala algul kiiresti tõusma, sest vett ära juhtima pidanud truup oli ummistunud. Et kohalike inimeste jõu ja nõuga truupi avada ei suudetud, kutsuti kohale päästjad.

Survevesi ei aidanud

Tarvastu valla majandusnõuniku Rein Antoni jutu järgi oli üks ohtu sattunud maja elanik ise päästja ja tema palus oma kolleegid appi.

Kella 19 ajal Välja tänavale jõudnud tuletõrjujad üritasid ummistusest jagu saada survevee abiga. «Päästjatel õnnestus kõrvaldada osa ummistusest, kuid sellest ei piisanud,» nentis Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Ohu kõrvaldas lõpuks üks ekskavaatorijuht, kes oma töövahendiga hilisel õhtutunnil Välja tänavale sõitis ja ummistunud koha lahti kaevas.

«Nüüd jookseb vesi väga hästi,» kinnitas Rein Anton eile hommikul.

Lahti kaevati umbes meetrise läbimõõduga koht ning vald kavatseb selle restiga katta, et edaspidi saaks ummistusi lihtsamalt likvideerida.

Päästjad: osutame vältimatut abi

Ehkki teisipäeva õhtul käisid inimestel abis päästjad, pole see siiski tavaline, et päästeteenistus selliseid ummistusi kõrvaldamas käiks.

«Üldjuhul soovitame teetruupide ummistuse korral pöörduda tee omaniku poole,» sõnas Marek Kiik. «Vajaduse korral osutab päästeasutus vältimatut abi.»

Kiige selgituse kohaselt tegi Mustlas väljasõidu kohta otsuse operatiivkorrapidaja. «Õhtul tõusis veetase kiiresti ning ööga oleks vesi mitmesse majja tunginud,» vahendas Kiik. «Uputusoht ähvardas kolme või nelja majapidamist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles