Piima hind lubab põllumehel ehitamisest unistada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Paala juht Andrus Keerd loodab, et piima hind lubab tema ettevõttel asuda loomade elutingimusi parandama.
Osaühingu Paala juht Andrus Keerd loodab, et piima hind lubab tema ettevõttel asuda loomade elutingimusi parandama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Piima hinna tõus on andnud Suure-Jaani valla Reegoldi küla 400 lüpsilehmaga osaühingule Paala võimaluse kavandada uut lauta ning sel nädalal küsis ettevõte vallajuhtidelt piimafarmi laiendamiseks projekteerimistingimusi.

Osaühingu juht Andrus Keerd ütles, et praegu ta veel ehitamisele ei mõtle. „Selle aasta lõpuks saame ehk võlgadest lahti,” lausus ta lootusrikkalt. „Siis saame ehk investeerimisele mõelda.”

Keerd nentis, et viimased kaks ja pool aastat on piimafarmile olnud sisuliselt mahavisatud aeg, mille jooksul on kogutud vaid võlgu. Kui mais teenitud 30,5 senti piimaliitrilt tähendab ettevõttele ots otsaga kokkutulemist, siis veel mõni aeg tagasi kehtinud hind 19 senti liitrilt oli suure kahjumiga töötamine. „Ehitama saame hakata, kui hind on 32–35 senti liitri eest,” lisas Keerd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles