Töötu noortalunik hoiab maasikamonopoli

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel pühapäeval tõi Saaremäe talu peremees Mikk Uuland Viljandi turule oma aia maasikad. Tema on esimene, kes müüb kodumaiseid maasikmarju. Kilohind oli eile hommikupoolikul 8 eurot.
Eelmisel pühapäeval tõi Saaremäe talu peremees Mikk Uuland Viljandi turule oma aia maasikad. Tema on esimene, kes müüb kodumaiseid maasikmarju. Kilohind oli eile hommikupoolikul 8 eurot. Foto: Kamilla Selina Lepik

Viljandi turul müüb pühapäevast saadik ainsana eestimaised maasikaid noortalunik Pärsti külast. Igal õhtul otsib ta põllult üles kõige ilusamad marjad, et need hommikul kokku korjata ja turule viia.

Pärsti külas asuva Saaremäe talu peremees Mikk Uuland saabus reede hommikul turule värskelt korjatud maasikatega ning ta müüb neid hinnaga 8 eurot kilogramm. Viiendat aastat oma põllusaadusi müüv hobiaednik konkurente ei karda.

«Kõik eestimaiste maasikate müüjad on turule oodatud, kuid neid lihtsalt ei ole. Ilm oli sel aastal nii kehv, et kellelgi pole veel midagi müüa,» ütles Uuland.  Temal said maasikad nii vara valmis tänu katteloorile, mille ta kohusetundlikult õigel ajal taimedele laotas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles