Üheks saava kolme valla juhid kandideerivad IRL-i nimekirjas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karu
Alar Karu Foto: Elmo Riig

Kolme Viljandi vallaks liituva omavalitsuse juhid lähevad valimistele ühiselt Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas. Vallavanemakandidaat on Alar Karu.

Eelmiste kohalike valimiste aegu 2013. aastal nelja valla ühinemisega tekkinud Viljandi vald kasvab omavalitsuste reformiga suuremaks, sest liituvad Tarvastu ja Kolga-Jaani. Kõigis kolmes omavalitsuses on juhtpositsioonil IRL. Eile avaldatud pressiteates on kirjas, et valimistele lähevad ühinevate valdade juhid vastu üheskoos IRL-i nimekirjas.

See tähendab, et kahe kuu taguse ajaga võrreldes on asjaosalised meelt muutnud. Viljandi, Tarvastu ja Kolga-Jaani valla juhid kavatsesid küll juba toona kandideerida ühes nimekirjas, kuid olid nagu Viljandi linna ja tulevase Põhja-Sakala valla irlikad otsustanud, et ei tee seda erakonna nime all. Tarvastu vallavanem ja IRL-i Viljandimaa piirkonna juht Alar Karu selgitas 8. aprilli Sakalas, et sisuliselt on see kohalike poliitikute vastus partei peakontorile, kelle otsused lähevad vastuollu nende seisukohtadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles