Mehi oodatakse tervist kontrollima

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Punab.
Margus Punab. Foto: Sander Ilvest

Esimest korda jõuab Viljandisse Tartu ülikooli kliinikumi liikuv androloogiakabinet. Mehi oodatakse vastuvõtule 6. ja 7. juulil tervisekeskuse hoovis Turu tänav 8/10.

Eesti juhtiva meestearsti Margus Punabi sõnul pole meie meeste tervis kiita: krooniliseks muutuvad eesnäärmehaigused on laialt levinud. Paraku ei tööta meestearstid kaugeltki igas maakonnas. Seetõttu soetaski Eesti vähiliit ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» abil kaks mobiilset diagnoosikabinetti: naha- ja androloogiakabineti.

Androloogiakabinetis tegelevad meestearstid kõigi meestele eriomaste haigustega: eesnäärmehädade, seksuaalhäirete, üleminekuea probleemide, suguhormoonide vaegnõristusest tingitud seisundite, viljatuse, sugutrakti ägedate ja krooniliste põletike, peenise- ja munandikotihaiguste ning meeste rinnahaigustega.  Margus Punabi sõnul on hea, et ligi 95 protsenti vajalikest uuringutest tehakse mobiilses kabinetis kohapeal ja patsient ei pea lisaanalüüsideks Tartusse sõitma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles