Juhtkiri. Oodatud ja hoomamatu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui keegi ütleb, et uus Viljandi haigla on lähemal kui kunagi varem, siis ta ei eksi. Seda küll eeldusel, et kauaoodatud hoone tõepoolest kerkib. Kuid seda, et varem või hiljem uus haigla tuleb, on viljandimaalaste rahustuseks kinnitatud aastaid. Seega on alguses toodud väide faktiliselt igati korrektne – päev, mil uus hoone on valmis ja avab uksed, ligineb iga hetkega.

Ent managem nüüd vaimusilma kaks teineteisest pisut eemal seisvat puud, mille vahele on tõmmatud punane lint. Ütleme, et üks puu tähistab aega, mil uue Viljandi haigla ehitus võeti plaanidesse, ning teine päeva, mil kõik on valmis. Lint on niisiis aeg, mis neid kahte lahutab. Ja nüüd oletagem, et teil palutakse osutada lindil kohale, mis tähistab tänast päeva. Kas te oskaksite seda teha? Ilmselt satuks ka väga hoolas lehelugeja (loe: inimene, kes on kohalike teemadega suurepäraselt kursis) suurde kimbatusse.

Teisisõnu, et uue haiglahoone tulek on kujunenud nõnda pikaks, on kõrvaltvaatajail sisuliselt võimatu aru saada, kui kaugel asjadega ollakse. Tuleb-tuleb-juttu on asjaosalistel tulnud korrata nõnda pikka aega, et kogu protsess on muutunud hoomamatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles