Suure-Jaani muusikafestival majutusasutustele suurt tulu ei too

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. juuni varahommikul toimuv sookontsert on üks väheseid üritusi, tänu millele jäävad muusikafestivali külalised Suure-Jaani ööbima.
23. juuni varahommikul toimuv sookontsert on üks väheseid üritusi, tänu millele jäävad muusikafestivali külalised Suure-Jaani ööbima. Foto: Blizzardfoto

​Suure-Jaani muusikafestival toob järgmise nädala jooksul väikelinna küll ligi 5000 kontserdikuulajat, aga kohalike majutusasutustele ei tähenda see suursündmus midagi, sest nõudlus voodikohtade järele ei kasva. Vaid mõni esineja jääb paariks ööks linnakesse.

Tuhande elanikuga Suure-Jaani sõidab kokku küll palju külalisi, kuid nende tulek jaotub nädala peale ja majutusasutuste esindajate sõnul ööbima eriti ei jääda. Suure-Jaani kohviku ja külalistemaja juhataja Liina Lõokese hinnangul saaksid linna majutusasutused kasu festivali lühemaks muutmisest. 

«Me oleme siin omakeskis mõelnud, et kui festival teha lühemalt ja kontsentreeritumalt, siis ehk jääks inimesed ööseks ka,» rääkis külalistemaja juhataja Liina Lõoke. «Sageli sõidetakse ühe kontserdi pärast kohale ja seejärel tagasi koju. Peamised kliendid sel perioodil on ikka esinejad ja korraldajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles