Torkavad kuused teevad lehvivatele lippudele ruumi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kokkukasvanud hõbedased kuused on peagi minevik, sest linn sai riigilt lipuväljaku korrastamiseks toetust ja soovib sillutist laiendada, kuid puud jäävad ette.
Need kokkukasvanud hõbedased kuused on peagi minevik, sest linn sai riigilt lipuväljaku korrastamiseks toetust ja soovib sillutist laiendada, kuid puud jäävad ette. Foto: Marko Saarm

​Linnavalitsus otsustas, et Viljandi raekoja pargis tuleb Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks lipuväljakut korrastades näidata saagi kahele torkavale kuusele, mis jäävad jalgu riigi abiga sillutatava ala laiendamisele.

Linna haljastuse ja heakorraspetsialist Liisi Preedin ei osanud küll kuuskede vanust öelda, aga teada on see, et varsti on nendega lõpp. Et üks kuusk jääb platsi laiendamisele ette, tuleb maha võtta ka tema siiami kaksik, mis on temaga kokku kasvanud. «Kui ühe ära võtame, jääb teisele auk sisse ja see pole enam dekoratiivne,» ütles Preedin kuuskede kohta. 

Üks kuusk on seetõttu, et puud on nii lähestikku istutatud, kasvanud viltu. Sellele pandi talviti külge jõulutuled. Parki jääb alles veel üks torkav kuusk, mida rahvasuus tuntakse hõbekuusena, ja see saab jõulupuu rolli esialgu endale. «Platsil kasvab tegelikult veel kaks okaspuud, kuhu saaks jõulutuled ümber kolida,» täpsustas Preedin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles