Lõpuaktused saavad hoo üles

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõpuaktuste aeg saab hoo üles selle nädala lõpul.
Koolilõpuaktuste aeg saab hoo üles selle nädala lõpul. Foto: Marko Saarm

​Põhikooli lõpuaktustega saab sel nädalal hoo üles lõpetamiste hooaeg. Kui reedel ja laupäeval peab aktusi enamik Viljandi põhikoole, siis enne jaanipäeva saavad tunnistuse kätte abituriendid.

Riskida otsustas sel aastal Karksi-Nuia Kitzbergi gümnaasium. Sealsete abiturientide lõpuaktus on juba sel laupäeval kell 16, aga pole teada, kas riigieksamite tulemused ja tunnistused selleks ajaks kohale jõuavad. «Praegu tulemusi veel pole,» sõnas koolijuht Jaak Israel eile. Seega on võimalik, et lõpetajad saavad riigieksamite tunnistuse kätte alles pärast aktust.

«Tahtsime kindlasti teha aktuse nädalavahetusel, sest meie koolis on tava, et kutsume kohale ka hõbe- ja kuldlennu vilistlased ning see aeg sobis neile kõige paremini,» selgitas Israel. Hõbelendu kuuluvad need vilistlased, kel möödub lõpetamisest 25 aastat, ja kuldlennu vilistlastel saab sellest 50 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles