Juhtkiri. 29 tundi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Mõne aasta eest ka Eesti teleekraanidel jooksnud põnevussarjas «24» koosnes iga hooaeg 24-st tunnipikkusest osast, kus super­agent Jack Bauer enam-vähem reaalajas maailma päästis. Aja hirmuäratavat kulgu ilmestas seal dramaatiliste helide saatel tiksuv digitaalkell. 

Ilmselt hakkas samasugune kell ähvardavalt sekundeid maha lugema ka Viljandi linnajuhtide peas, kui linnavalitsusse saabus eile keskkonnainvesteeringute keskusest (KIK) kiri, milles nõuti vastuseid neljale spetsiifilisele lasteaedade renoveerimist puudutavale küsimusele. Kui neile 29 tunni jooksul ehk täna kella 17-ks vastuseid ei anta, võib Viljandil jääda 1,5 miljonit eurot saamata. Samalaadsete arupärimistega on silmitsi seisnud ka Abja vald. 

Energiaauditite koostamine on sedavõrd spetsiifiline tegevusala, et selleks on kogu Eestis atesteeritud umbes 30 inimest. Sestap on valdkonnavälisel inimesel raske hinnata, kui suured olid kõnealuste projektide puudused ning kas need olid tõepoolest nii määravad, et Viljandi ja Abja taotlused tuleks diskvalifitseerida, või on viga kehvasti kokkuseatud määruses. Küll aga paneb imestama viis, millega projekte täpsustatakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles