Kunstikooli lõpetajad täitsid viivuks laguneva koolimaja

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebecca Villemi pilkupüüdev lõputöö oli ruumiinstallatsioon «Mäluvaht». Kunagist direktori kabinetti täidavad sinised prügilained, mis vahel ka piiksuvad, kui õigesse kohta astuda.
Rebecca Villemi pilkupüüdev lõputöö oli ruumiinstallatsioon «Mäluvaht». Kunagist direktori kabinetti täidavad sinised prügilained, mis vahel ka piiksuvad, kui õigesse kohta astuda. Foto: Marko Saarm

​Poolt ruumi täitev ja laeni küündiv siniste kämmaldega prügimonstrum on üks neljast Viljandi kunstikooli tänavusest lõputööst. Efektsed, nooruslikud ja sotsiaalselt erksad tööd seati kaitsmiseks üles ajutisele näitusele hüljatud koolimajas Viljandi raekoja kõrval.

«Nendes töödes on tõesti midagi erilist,» ütles Viljandi linnagalerii kuraator Laineli Parrest. «Äkki on kevad sel aastal üldse eriline: mahlad voolasid eriti hästi ja õiepungad on erilised.»

Parresti sõnul oli üllatus, mis teda lõputöid nähes tabas, umbes kuus korda suurem, kui ta oli oodanud. «Väga head, huvitavad, puudutavad, lõbusad ja isiklikud tööd on. Nad on leidnud endale erakordselt sobiva tööriista ehk kunsti ja nad on seda kasutanud väga kõrgel tasemel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles