Arvatav tapja vabanes arestikambrist pisut enne seda, kui leiti surnukeha

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve vaateplatvormi veerel, koha lähedal, kust leiti 17-aastase Mirelle surnukeha, põlesid pühapäeval tema mälestuseks küünlad.
Viljandi järve vaateplatvormi veerel, koha lähedal, kust leiti 17-aastase Mirelle surnukeha, põlesid pühapäeval tema mälestuseks küünlad. Foto: Marko Saarm

Laupäeval kella 11 paiku astus 21-aastane Tairo Viljandi politseimajast välja. Selle hetkeni, mil juhuslikud möödujad leidsid järve äärest 17-aastase Mirelle surnukeha, jäi veel poolteist tundi.

Tairo esimesel kinnipidamisel polnud tapmisega vähemalt pealtnäha mingit seost. Nagu rääkis Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk, oli noormees ööl vastu laupäeva Jõgevamaal Volkswagen Passatile tagant otsa sõitnud ja sündmuskohalt lahkunud. Politseinikud kahtlustasid seepeale, et põgenenud autojuht võib olla alkoholi joonud, ning asusid kirjeldustele vastavat autot otsima. Kella kolme paiku kandis roolijoodiku otsimine vilja: Tairo tabati Viljandi ringteel, Pärnu maantee ristmikul. Ta tunnistas otsasõidu üles ning viidi politsei arestikambrisse kainenema.

Kui mees hommikul kainestusmajast vabastati, polnud 17-aastase Mirelle tapmise kohta veel mingit infot. Teade Viljandi servast leitud surnukehast laekus politseile umbes poolteist tundi hiljem. Laupäeva õhtuks olid uurijad jõudnud veendumusele, et kuriteos on põhjust kahtlustada sama noormeest, kes eelmisel päeval joobes juhtimise tõttu politsei huviorbiiti sattus ja arestikambris kainenes, ning samal ööl võeti Lääne-Virumaalt pärit noormees oma kodukandis kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles