Juhtkiri. Turvaline Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Just seda, et Viljandi on üks Eesti turvalisemaid maakondi, on nii politsei, prokuratuur kui justiitsministeerium oma kommentaarides ja statistikas viljandimaalastele sisendanud. Ometi on just Viljandis pandud viimastel aastatel toime kolm üleriigilist kõlapinda põhjustanud kuritegu.

2014. aasta oktoobris lasi Paalalinna kooli õpilane maha oma õpetaja. 2016. aasta aprillis lasi varem vaimuhaiglas ravil olnud mees korterelamu trepikojas maha võhivõõra pereisa. Sel nädalavahetusel peeti kinni 21-aastane noormees, kes tunnistas üles 17-aastase neiu tapmise Viljandi järve ääres.

On loomulik, et kõik need kolm juhtumit kahandavad siinsete elanike turvatunnet. Eriti kaks esimesena nimetatud mõrva jätavad mulje, et kellegi surmav viha võib tabada juhuslikku inimest mõistetava põhjuseta. 17-aastase Mirelle tapmise kohta ei tea avalikkus veel palju, kuid on teada, et ohver ja kahtlustatav tundsid teineteist ning mõrv sooritati tüli käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles