Väravate meisterlööjale terendab uus väljakutse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Post (number 7) jätkab jalgpallurikarjääri Norra klubis Aalesunds FK.
Sander Post (number 7) jätkab jalgpallurikarjääri Norra klubis Aalesunds FK. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eelmisel nädalal Norra jalgpalli kõrgliiga klubi Aalesunds FK liikmeks saanud viljandlane Sander Post tunnistas, et õiget ettekujutust tal eelseisvast kolmest tööaastast praegu pole.

FC Flora ja Norra klubi Aalesunds FK sõlmisid eelmisel nädalal lepingu, millega mullu fjordide maa kõrgliigas Eliteserien neljanda koha saanud klubi omandas 26-aastase FC Flora jalgpalluri Sander Posti mängijaõigused.

Kohe pärast lepingu sõlmimist lendas eelmise hooaja Eesti meistriliiga parim väravakütt Norra pealinna. Aalesundsi ja Valerenga kohtumisel viibis Sander Post väljakul 30 minutit, kuid nagu ta kinnitas, oli tutvus liiga põgus, et uue meeskonna kohta järeldusi teha.

Põgus tutvus

«Raske on midagi täpsemalt öelda, olin väljakul liiga vähe ja pole saanud koos meeskonnaga trenni teha,» rääkis pärast kiirvisiiti kodumaale asju pakkima naasnud Sander Post.

Täna lendas jalgpallur tagasi fjordide maale ning teeb tutvust Aalesundiga, mis saab talle lepingu järgi kolmel hooajal kodulinnaks.  

«Olen kokkuleppega rahul. Kõik juhtus veidi ootamatult, aga tingimused on korralikud ning välisliigas mängida on ahvatlev,» ütles Sander Post.

Mullu enne FC Florasse naasmist mängis ta rendilepingu alusel Hollandi esiliiga meeskonna Go Ahead Eagles koosseisus. Norra kõrgema seltskonna tasemega pole ta enda sõnutsi kuigi hästi kursis, kuid arvab selle olevat enam-vähem sarnase tulpide maa esimese divisjoni omaga.

2003. aastal Viljandi jalgpalliklubis Tulevik Eesti meistriliiga debüüthooaega kaitsemängijana alustanud Sander Postist on saanud koduse liiga resultatiivseim ründaja ning ründepositsioonile palkasid mehe ka norralased. Sportlane avaldas lootust, et ei jää uue tööandja juures kauaks varumeeste sekka. «Arvan, et ühegi mängija positsioon mis tahes võistkonnas pole kindel: käib pidev võitlus ning enese tõestamine,» arutles ta.

Kodulinn Viljandi

Jalgpallurina Tuleviku klubist tuule tiibadesse saanud Sander Post peab Viljandit ikka veel oma kodulinnaks, ehkki on elukaaslasega kodu soetanud Tallinnas. «Käin Viljandis nii palju kui võimalik, siin elavad mu ema ja sõbrad,» lausus ta.

Tallinnas oleva elupaiga vahetab Sander Post õige pea Norra Aalesundi oma vastu. «Esialgu lähen üksi. Kui olen end sisse seadnud, tuleb elukaaslane järele,» ütles ta.

KLUBID

26-aastane Sander Post on eri hooaegadel mänginud mitmes klubis:
• aastatel 2001—2003 kuulus FC Elva koosseisu
• aastatel 2003-2004 mängis Viljandi Tulevikus
• alates 2004. aastast kuulub Tallinna FC Flora mängijate sekka, 2005. aastal tegi laenulepingu alusel kaasa JK Pärnu Tervise koosseisus, aastatel 2005-2006 mängis laenulepinguga Taani esiliiga klubis Vejle Boldklub, ning 2008.—2010. aastal osales laenulepingu alusel Hollandi esiliiga Go Ahead Eagles koosseisus, kust naasis eelmisel suvel FC Florasse.
• Läinud nädalal omandas Norra Aalesunds FK kõik Sander Posti mängijaõigused ning sõlmis ründajaga kolmeaastase lepingu.
Allikas: Wikipedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles