Tarbijakaitseamet hoiatab: näpuvurrid on väikelastele ohtlikud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näpuvurrid võivad väikelaste jaoks ohtlikuks osutuda.
Näpuvurrid võivad väikelaste jaoks ohtlikuks osutuda. Foto: Georg Kõrre

Tarbijakaitseamet juhib ettevõtjate tähelepanu, et laste seas populaarsed spinnerid on mänguasjad, millele kehtivad teatud nõuded, et tagada nende ohutus kasutajatele. Ametile on laekunud hulk teateid tollis kinnipeetud spinnerite kohta, sest on kahtlus, et tooted ei vasta mänguasjadele kehtestatud ohutusnõuetele. Tollis kinnipeetud mängasju, mille ohutusnõuetele vastavus ei ole tõendatud, Euroopa Liidu turule ei lubata.

Amet soovitab tarbijatel spinnerit ostes jälgida CE märgise olemasolu tootepakendil. Lisaks juhib amet pressiteate vahendusel lapsevanemate tähelepanu asjaolule, et spinnerid ei ole mõeldud mängimiseks alla kolmeaastastele lastele, sest neilt võivad eralduda väikesed osad, mis võivad olla ohtlikud väikelastele.

Euroopas on hiljuti juhtunud õnnetusi, kus pisikesed detailid, näiteks laagrid ja tiivikud, on sattunud laste hingamisteedesse ning seetõttu on vaja läinud kirurgilist sekkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles