Tõrkuv ratas rikkus hea sõidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Johanson
Kristjan Johanson Foto: Elmo Riig

​Maanteerattur Kristjan Johanson sai esmaspäeval Prantsusmaal amatööride ühepäevasõidul Prix de Foissiat 12. koha. Grupifinišiga lõppenud 127 kilomeetri pikkuse võidukihutamise esikoha noppis klubi Bourg-en-Bresse Ain Cyclisme esindav Simon Puttner.

Prantsusmaal korralikku minekut näidanud Johansonil tuli sõidu algul kaks korda ratta jooksu vahetada ja see sundis teda mõlemal korral juhtgrupi püüdmiseks asjatult energiat kulutama.

«Esimesel korral purunes rehv. Tuli teha jooksuvahetus ja järgnes kümme kilomeetrit juhtgrupi püüdmist. Sain neile järele ja siis läks katki kodar. Selle tõttu kiilus omakorda kinni jooks, mistõttu oleksin peaaegu kõhuli käinud. Jälle jooksuvahetus ning tuli ette võtta kordus eelmisest olukorrast ehk kümme kilomeetrit grupi püüdmist. Seda jõudu, mille algul jälitamisse panin, oleks mulle vastumäe finišis vaja läinud. Mis teha: tehnikasport,» rääkis pettunud noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles