Juhtkiri. Nii asjad ei käi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Juba enne seda, kui Tõnu Kiviloo Kõpu vallavanema kohalt priiks sai, hakkasid päevavalgele ujuma lood, mis näitasid, et selle omavalitsuse juhtimisega pole kõik korras. Mida aeg edasi, seda enam suuremaid ja väiksemaid veidrusi välja ilmus.

Neist mõne pärast on Kiviloo esimeses kohtuastmes isegi süüdi mõistetud. Ent hoolimata sellest, kas tegemist on olnud kuritegudega, nagu leiavad Kiviloo vastased, või heategudega, nagu arvab nii mõnelgi puhul tema ise, on selge, et normaalset asjaajamise korda on Kõpus paljude aastate jooksul eiratud.

Tänane Sakala toob avalikkuse ette järjekordsed ebaselged tehingud, mille puhul Kõpu vallavolikogu kahtlustab otse öeldes vargust. Veelgi enam: kui vallavolinike hinnang osutub tõeks, on Kivilooga kokku mänginud ka lugupeetud Viljandi advokaat Margo Normann. Nimelt näitavad valla pangakonto väljavõtted, et Normannile valla juriidilise nõustamise eest makstud tasu paisus erakordselt suureks siis, kui advokaat võttis Kiviloo kaitsta tolle isiklikus kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles