«OmaMood» keskendub loodusele ja metsale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune «OmaMood» paneb rõhku geomeetrilistele ja taimornamentidele, mis on saanud inspiratsiooni loodusest.
Tänavune «OmaMood» paneb rõhku geomeetrilistele ja taimornamentidele, mis on saanud inspiratsiooni loodusest. Foto: Elisa Rannala

Viiendat aastat korraldatav etno­sugemetega moeetendus «OmaMood» toob lavale Kersti Heinloo lillepärjad ning 14 rõivakollektsiooni, mille autorite seas on nii Viljandi kultuuriakadeemia ja kunstikooli õpilasi kui ka vabakutselisi moeloojaid. «OmaMoodi» näeb täna kell 19 Viljandi pärimusmuusika aidas.

Ürituse pressiteate kohaselt on sel aastal kesksel kohal metsa temaatika ja materjalina lõng. Peakorraldaja Elo Meier ütles, et rahvariietel mustritena levinud geomeetriline ja taimornament on inspiratsiooni saanud just loodusest ning meid ümbritsevast keskkonnast. 

«Lõngast loodud sümbolid rahvariietel on otsesed muistse loodustunnetuse edasikandjad, andes edasi vanu traditsioone, kombeid ja uskumusi. Eestlased on loodusrahvas ning see on midagi, mida peaksime väärtustama ja selle üle uhked olema,» lisas Meier.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles