Parim arhiiv asub kõrvade vahel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede pärastlõunal kogunesid Viljandi muuseumi näitusemajas muuseumisõbrad ja ühtlasi tänati mälestuste kirjutamise võistluse «Kirjuta talu lugu!» osalejaid.

Viljandi muuseum ja Eesti genealoogia seltsi Viljandi osakond kutsusid sügisel üles talletama ja saatma mälestusi oma talust Viljandi- ja Mulgimaal. Üleskutse peale laekus viis tööd, mille autorid on Eve Lannajärv, Hilje Tamm, Aino-Merike Pilt, Helle Perens ja Malle Resen. Korraldajad tõstsid nende hulgast esile Malle Reseni kirjapandu detailsuse ning Eve Lannajärve mälestused kirjanduslikkuse poolest.

«Kui ilmus raamat «101 vana aja asja», lugesin selle kohe hooga läbi,» rääkis Resen. «Siis hakkasin tegema märkmeid ja leidsin, et nende asjade hulgas oli väga palju selliseid, mis olid ka meie peres kasutusel. Mõtlesin siis eelkõige oma lapselapsi silmas pidades, et panen kõik juba põhjalikumalt kirja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles