Värsked täisealised miinimumi eest töötama ei kipu

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtted pakuvad noortele küll hooajatööd, kuid paljud ülesanded on kohased siiski täisealistele. Alaealised saavad taskuraha teenida linna töölaagrites, kuhu tänavu võetakse vastu viiskümmend õpilast.
Ettevõtted pakuvad noortele küll hooajatööd, kuid paljud ülesanded on kohased siiski täisealistele. Alaealised saavad taskuraha teenida linna töölaagrites, kuhu tänavu võetakse vastu viiskümmend õpilast. Foto: Marko Saarm

Suvel leiab tööportaalidest, sotsiaalmeediast ja ajalehest aina rohkem hooajatööpakkumisi ja just noored on need, kes neist kinni haaravad. Iseküsimus on see, kuidas tööandja jääb rahule ülesannete täitmise ja töötahtja palgasooviga.

Viljandimaal leiab hooajaks tööd klienditeenindaja, nõudepesija, traktorist ning lao- ja liinitööline.

Fellini kohvik palkab selle eestvedaja Gea Melini sõnul hooajatöölisi igal aastal. Suvel vajatakse seal lisajõuna enamasti teenindajaid, nõudepesijaid ja kokkasid. «Viimaseid on alati väga keeruline leida. Kokkadega on tõesti kitsas käes. Nad on meile väga oodatud, eriti just noored, kes tulevad koolist,» rääkis Melin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles