Rebased olid esimeseks istungiks valmis

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal alustas tööd riigikogu 12. koosseis, millesse uute liikmetena kuulub mitu viljandlast.

Paar tundi enne esimese istungi algust kogunes Reformierakonna fraktsioon oma koosolekule ja Viljandi endisel linnapeal Kalle Jentsil oli «Sakala» küsimustele vastamiseks seepärast aega napilt.

Ta kinnitas, et on uueks ametiks igati valmis ja ka argist eluolu puudutavad küsimused on korda aetud: pealinna on soetatud üürikorter. Viljandlaseks peab Jents ennast aga edaspidigi.  «Kodus hakkan ikka käima igal nädalavahetusel,» nentis ta.

Kellega ta riigikogus istuma hakkab, Jents veel ei teadnud. «Praegu on kohad jaotatud tähestiku järgi, kuid eks edaspidi näis, kes pinginaabriks saab.»

Plikad pinginaabrid ei ole

Sotsiaaldemokraatide ridades Toompeale jõudnud endine Viljandi sotsiaalameti juht Helmen Kütt nentis enne istungit, et tunne sarnanes esimese koolipäeva omaga: ühtaegu pidulik, aga ka ärev.

«Tegelikult tundsin ennast samamoodi linnavalitsuses tööle asudes ja hiljuti teenetemärki vastu võttes — põlv ikka värises,» rääkis Kütt.

Pinginaabri osas tal veel eelistusi polnud. «Jälgin, kuidas varem on tavad olnud. Vist on nii, et naised naistega ei istu,» sõnas Kütt. Tal poleks midagi ka üksinda istumise vastu, sest omal käel uut ametit õppides peab paratamatult asjaga sügavuti minema. Tõenäoliselt hakkab riigikogus 19 liikmega esindatud sotsidest üksi istuma hoopiski vana olija Eiki Nestor.

Alles otsib

Helmen Kütt alles otsib pealinnas eluaset. «Mingit hirmkallist varianti küll ei taha,» lausus ta ning lisas, et mõtleb üürida kahetoalise korteri, mida hakkaks jagama Tallinnas õppiva tütrega. «Siis ei oleks pere nii laiali puistatud.»

Eile bussiga pealinna poole sõites oli Kütil oma sõnul pisut nukker ja imelik tunne. «Kummaline oli mõelda, et õhtul ma ei lähegi koju.»

Ka Helmen Kütt kinnitas, et südamelt jääb ta ikkagi viljandlaseks ning kasutab iga võimalust naasta kodulinna.

Riigikogu eilne istung oli tava järgi pidulik. Selle avas vabariigi president Toomas Hendrik Ilves. Esinesid Järvamaa poiste- ja tütarlastekoor.

TAVA

Kohalolijaist vanim riigikogu liige loeb kõnepuldist ette ametivande ja kirjutab selle tekstile alla.
• Seejärel annavad dokumendile allkirja teised riigikogu liikmed.
• Ametivanne antakse riigikohtu esimehe juuresolekul.
• Pärast seda valitakse riigikogu esimees ja aseesimehed.
• Riigikogu esimehe ja aseesimeeste hääletamine on salajane.
• Pärast eelmainitud toiminguid esineb peaminister avaldusega vabariigi valitsuse tagasiastumise kohta.
Allikas: riigikogu pressitalitus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles