Lauljate ja tantsijate vahel pidutses tuul

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapralt värisedes ootavad võimlejad lauluväljaku servas oma etteastet.
Vapralt värisedes ootavad võimlejad lauluväljaku servas oma etteastet. Foto: Marko Saarm

Muljet avaldava pikkusega peorongkäik vonkles laupäeval puhkpilliorkestrite, lauluviiside, käteplaksude ja riimuvate ergutushüüete saatel Kesklinna kooli juurest läbi linna lauluväljakule. 

Viljandis peetud laulu- ja tantsupeol esinesid kogu maakonna lauljad ja tantsijad ning külalised sõpruslinnadest. Kõik esinejad mahutati laulukaare treppidele ja pidu «Vaade koduaknast» võis alata. Maavanem Erich Palm tervitas kõiki pidulisi ja rõhutas traditsioonide hoidmise väärtust. «Peame maha ühe vägeva Viljandimaa laulu- ja tantsupeo kõikide inimeste, kogukondade, sõpruskondade ja vaba Eesti eest. Tantsigem ja laulgem rõõmuga!»

Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Alar Karu rääkis, et meie laulud ja tantsud iseloomustavad meie rahvast. Olgu need pealegi teiste arvates liialt rahulikud, aga need on toonud meid läbi rasketest aegadest ja nii peakski jääma, leidis Karu. Kui on veel eestikeelset laulu ja eesti kultuuri toetavat rahvatantsu, jääb püsima meie keel ja kultuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles