Repliik. Kliimamuutuste maanteel

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Ja tegigi ära! Donald Trump tõmbas mõni päev tagasi USA välja Pariisi kliimaleppest ning sellele järgnes Elon Muski, Tesla juhatuse esimehe lahkumine tema majandusnõukogust. Musk, kes on tuntuks saanud nii Tesla elektriautode kui kosmoselennufirma SpaceX loojana, rajab teed just selle poole, et inimkond ei peaks endale ühel hetkel eksisteerimiseks teist planeeti otsima.

Iga otsus, mis astub sammu keskkonna säästmisest kaugemale, on minu arvates rumal. Ma ei arva, et ainus õige viis elada on tarbida ökotooteid ja sõita jalgrattaga, kuid Teslad on suurepärane näide sellest, kuidas saab nautida tehnoloogia imesid, toomata ohvriks keskkonda.

Tõenäoliselt juhtub varsti ka elektriautodega see, mis on tabanud iga suuremat sorti tehnoloogilist uuendust: tootjate arvu kasvades hind langeb. Kui esimeste nutitelefonide soetamiseks oleks nii mõnigi pidanud maha müüma ühe oma neeru, siis nüüd saab lihtsama mudeli kätte võrdlemisi soodsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles