NÄDALA ABIMEES. Valge Aab (1)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Liis Treimann

Pärast seda, kui Edgar Savisaar Keskerakonnas võimu kaotas, jäid ka paljud tema kaaskondlased olulistest ametitest ilma ning uuel liidril Jüri Ratasel tuli kibekiiresti asendajad leida. Üks keerulisemaid ülesandeid oli ilmselt sobiva peasekretäri väljasõelumine. Polnud just lihtne leida keskerakondlast, kelle renomee oleks mineviku taagast puhas, kes suudaks keskkontoris valitsevast segapudrust aru saada ja kes kõige tipuks nõustuks Augeiase tallide puhastamise ette võtma.

Ilmselt ei hakanud Ratas selleks telefoniraamatut algusest peale läbi lappama. Aga kui ta oleks seda teinud, oleks ta päris ruttu jõudnud õige meheni. Nimelt sai varsti teatavaks, et peasekretäri tooli võtab üle Jaak Aab.

Mihhail Korbi tagasiastumise järel polnud peaminister Jüri Ratasel kerge ka uut riigihalduse ministrit leida. Korbi mantlipärija pidi hakkama helpima pooleldi valmis keedetud tulist haldusreformi suppi. Ent jälle tuli appi Jaak Aab, kel endise Võhma linnapea, linnade liidu tegevdirektori ja sotsiaalministrina on piisavalt nii taustateadmisi kui juhtimispädevust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles