Kuri käsi rebis välja hiljuti istutatud puud

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljastajatel tuli istikuid õngitseda läheduses kasvavate põõsaste ladvast.
Haljastajatel tuli istikuid õngitseda läheduses kasvavate põõsaste ladvast. Foto: Marko Saarm

Reede hommikul avanes Metalli tänava kaudu Viljandi raudteejaama minejatele kurb vaatepilt: 33 tee äärde istutatud toompihlaka istikut oli välja tõmmatud ning vana tikuvabriku müüri kõrval kasvavasse võserikku visatud. Enamik noortest puudest leiti üles ning pandi oma kohale tagasi. Politseisse tehakse avaldus avaliku korra rikkumise kohta.

Toompihlaka istikud pandi Metalli tänava äärde kasvama mullu sügisel. Info, et need on maast üles tõmmatud ja võssa visatud, jõudis Viljandi haljastuse ja heakorra spetsialisti Liisi Preedinini reede hommikul tänu kolleegi isale, kes oli sealt möödunud. Kohale saadeti haljastustöötajad, kes noori taimi naabruses kasvava põõsastiku latvadest pikavarreliste oksakääride abil ühe kaupa välja koukima asusid. Päästa suudeti enamik toompihlakaid. Ehkki mõni neist oli rohkem räsitud kui teised, lootsid haljastajad, et puud saavad hea kastmise ja hoole abil elujõu taas sisse. Tühjaks jäänud kohtadele plaanitakse uued istikud panna lähipäevadel.

Liisi Preedini sõnul teeb linnavalitsus kindlasti politseile avaliku korra rikkumise avalduse. Ta ütles, et hiljuti oli huligaanitsetud Arkaadia aia pinkide kallal, kuid haljastusega seotud rüüstamisi pole tema teada Viljandis viimasel ajal olnud. Preedin lisas, et kuigi varaline kahju pole suur, sest üks toompihlaka istik maksab umbkaudu 5 eurot, on selline käitumine taunimist väärt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles