Vabatahtlikud võitlevad kirikutornis hirmuga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks tublit meest kellatorni tellingutel. Kogu ettevõtmist juhatab suure restaureerimiskogemusega  Vanaajamaja projektijuht Andres Uus (paremal) ning projekti hing on kohaliku külaseltsi kuuluv Sven Andreson.
Kaks tublit meest kellatorni tellingutel. Kogu ettevõtmist juhatab suure restaureerimiskogemusega Vanaajamaja projektijuht Andres Uus (paremal) ning projekti hing on kohaliku külaseltsi kuuluv Sven Andreson. Foto: Marko Saarm

Professionaalide juhtimisel on kümmekond vabatahtlikku jõudnud Lalsi õigeusu kiriku taastamise ettevalmistustega sinnamaani, et kerkinud on kellatorni ja tambuuritorni tellingud.

Esimesel neljal päeval oli eestlaste kõrval abiks kaks vabatahtlikku Lätist ja üks Prantsusmaalt. Vabatahtlikuna toimetab ka kohalik külaelanik ja ettevõtmise eestvedaja Sven Andreson. Tema sõnutsi on kirikutorni tellingute ehitamine olnud huvitav kogemus, aga iga päev on tulnud võidelda ka väikese kõrgusekartusega. Pühakojal on kõrgust 15 meetrit ja varem ei ole ta nii kõrgel töötanud.

Riske ei võeta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles