Saarepeedi suusapisik ja tahe on aidanud noored koondiseni

, Saarepeedi kooli huvijuht, sekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval õnnitlesid Marleen ja Jüri Uha õde Mari Uhat Viljandi spordikooli lõpuaktusel.
Teisipäeval õnnitlesid Marleen ja Jüri Uha õde Mari Uhat Viljandi spordikooli lõpuaktusel. Foto: Elmo Riig

Jüri veel koolis ei käinud, kui ta jõuluvanalt kingituseks suusad sai. Esimene katsetus nendel mäest alla lasta lõppes kukkumisega. Selle peale sai kärsitu hingega poiss vihaseks ja viskas suusad sõna otseses mõttes põõsasse. Sealt korjas vagura olemisega noorem õde Mari need üles, pani endale alla ja läks mäele. Õe õnnestunud liug tegi venna meele veelgi mõrumaks.

Sellisena mäletavad praegu 18-aastane Mari Uha ja 20-aastane Jüri Uha esimest ühist suusakogemust. Lisaks on suusatamispisikuga nakatunud pere noorim laps, 11-aastane Marleen. Tema esimest suusasõitu vanem õde ja vend päris täpselt ei mäleta, aga nad on üsna kindlad, et tema sai suusad esimest korda alla nendest nooremana.

Praegu kuulub Jüri Uha Eesti laskesuusatamise juunioride ja Mari Uha noortekoondisesse. Pere kõik kolm last treenivad Sakala suusaklubis ja Sakala Biathloni klubis oma onu Jaan Kallaku juhendamisel. Mingit onupojapoliitikat trennis sugulaste sõnul siiski pole ja treener on võrdselt nõudlik kõigiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles